CUSTOMER SUPPORT / DEUTSCH

Përshkrimi i detyrave dhe përgjegjësive:

  • Realizon dhe i përgjigjet telefonatave me klientët
  • Informon klientët rreth shërbimeve të Kompanisë
  • Pranimi dhe zgjedhja e ankesave të klientit në mënyrë profesionale

Çfarë kërkojmë ne:

  • Njohuri të mira të Gjuhës Gjermane në të folur dhe të shkruar
  • Aftësi komunikimi

Aplikoni duke plotësuar formularin më poshtë:

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *